Dr. E.P.M. van Vliet

Maag-Darm-Leverarts

Dr. E.P.M. van Vliet
Maag-Darm-Leverarts

In Tergooi sinds: 2016
BIG-Number: 19910717401

‘Boeiende combinatie van denkwerk en onderzoek’

Maag-, darm- en leverziekten vind ik een interessant specialisme, waarbij mijn werk erg afwisselend is. Enerzijds is er het denkwerk op de polikliniek en in de kliniek en anderzijds verricht ik endoscopieën.

‘Na mijn studie geneeskunde in Rotterdam deed ik twee jaar promotieonderzoek naar stadiëring van slokdarmkanker. Ik onderzocht welke onderzoeken na de diagnose verricht moeten worden om uitzaaiingen op te sporen. Rond die tijd is de betreffende richtlijn geschreven en daar zijn de conclusies van mijn onderzoek in meegenomen.

Mijn opleiding interne geneeskunde deed ik in Utrecht, gevolgd door de specialisatie maag-darm-leverziekten in het UMC Utrecht en in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Tijdens mijn opleiding raakte ik steeds meer geboeid door bekkenbodemproblematiek, met name incontinentie- en obstipatieklachten. Die gaan vaak gepaard met gynaecologische en urologische problemen. Het multidisciplinaire aspect sprak me meteen erg aan. Op eigen initiatief heb ik een bekkenbodemstage gedaan in het VUmc in Amsterdam om me verder te specialiseren in de bekkenbodemproblematiek.’

Aandachtsgebied

  • Bekkenbodemproblemen, zoals incontinentie- en obstructieve obstipatieklachten

Bijzonderheden

  • Dr. Van Vliet promoveerde in 2006 op onderzoek naar stadiëringsonderzoeken bij patiënten met slokdarmkanker.
  • Ze liep aan het eind van haar opleiding stage aan het VUmc in Amsterdam om zich verder te specialiseren in incontinentie- en obstipatieklachten.