Tergooi Podcast over de intensive care in coronatijd

14 april 2020

Tergooi Podcast #7: intensivist Eline van Slobbe over de IC in coronatijden

Tergooi Podcast: intensivist Eline van Slobbe over de intensive care in coronatijd

Met de uitbraak van het coronavirus staat haar vakgebied in het middelpunt van de belangstelling. Als intensivist behandelt zij patiënten die vitaal bedreigd zijn. “Nu weet iedereen ineens wat een intensivist is en wat een intensivist doet”. Een gesprek over de situatie op de intensive care en wat dat met een arts doet. “Een coronapatiënt die voor het eerst met zijn familie kan Facetimen; daar krijg ook ik tranen van in mijn ogen.”

 

Als jong meisje woonde Eline van Slobbe een tijd in Afrika. Bij een ongeluk zag ze dat haar ouders, beiden arts, meteen levensreddend konden ingrijpen. Dat was het moment waarop ze dacht: ‘dat wil ik ook’. Voor het zover was, werd ze eerst drie keer uitgeloot voor haar geneeskundestudie. Die tijd overbrugde Eline door eerst bedrijfskunde te gaan studeren.

Luister deze podcast over de intensive care in coronatijd

Start deze podcast over de intensive care in coronatijd met de groene playbutton. Pauzeren is ook mogelijk. Scrollen in de tijdlijn kan ook. Of luister de Tergooi Podcast in de apps van Apple Podcasts, YouTube Music, Podimo, SoundCloud en Spotify.

 

Oud-collega’s die nu in Brabant werken, waarschuwden haar voor de ernst van het virus. In het gesprek vertelt Eline over de situatie op de intensive care van Tergooi die snel in capaciteit toenam. Daar liggen ineens veel patiënten die leiden aan dezelfde ziekte waar tot voor kort nog niemand van had gehoord. Een bijzonder gesprek over een bijzondere tijd waarin artsen iedere dag nieuwe dingen leren over de behandeling van corona. Een gesprek met een arts die vecht voor het leven van haar patiënten en tegelijkertijd ook kan genieten van de samenwerking en daadkracht in deze donkere dagen. Hoe lukt het Eline om na een lange werkdag haar hoofd weer leeg te maken? Dat hoort u in deze Tergooi Podcast.

Meer afleveringen luisteren

Over de Tergooi Podcast

Interviews in de Tergooi Podcast bieden een interessante inkijk in de mens achter de medisch specialist, de ontwikkelingen in het ziekenhuis en de medische stand van zaken. Bezoek de startpagina op onze website en beluister daar ook de andere afleveringen. Of luister en volg ons via de apps van Apple Podcasts, Podimo, SoundCloud, Spotify of YouTube Music en laat daar een review achter. 

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief