Dr. R.A.W. Verhagen

Orthopedisch chirurg

Dr. Ronald Verhagen
Orthopedisch chirurg

In Tergooi sinds: 2001
BIG-Number: 89024510301

‘Rust bewaren, luisteren en problemen oplossen’

‘Rustig blijven is een belangrijke eigenschap in de drukke, soms zelfs hectische ziekenhuispraktijk. Patiënten willen dat voor hun probleem tijd wordt uitgetrokken en niet dat ze als een nummer naar het volgende loket worden doorgeschoven om een ‘OK-ticket’ te gaan halen. Goed luisteren naar en uitleg geven aan de patiënt is dan ook essentieel om goede patiëntenzorg te leveren. Dit is iets dat ik van mijn opleider prof. dr. René Marti nadrukkelijk heb geleerd.

Onze patiënten zijn zelden echt ziek, maar hebben problemen met bewegen. Als orthopedisch chirurg kun je die problemen veelal oplossen. Dat geeft me veel voldoening.

Naast mijn praktijk heb ik ook diverse bestuurlijke functies binnen de orthopedie in Nederland bekleed. Hierdoor heb ik onder andere bijdragen kunnen leveren aan de kwaliteit van de opleiding tot orthopedisch chirurg, maar ook aan betere patiëntenvoorlichting. Dat is in het belang van alle patiënten.’

Bijzonderheden

  • Ronald Verhagen is gepromoveerd op en meermalen gepubliceerd over diagnostiek van chronische enkelklachten en behandeling van kraakbeenschade.
  • Hij heeft veel orthopedische en traumatologische publicaties op zijn naam staan.
  • Hij is gespecialiseerd in (sport-)letsels van de onderste extremiteit (bandletsel knie/enkel, standsverandering, heup- en knieprothese, traumatologie).