Dagbehandeling Oncologie

 

Dagbehandeling Oncologie

Op de Dagbehandeling Oncologie geven we chemotherapieimmunotherapie of doelgerichte therapie via een infuus of injectie. Bekijk bovenstaande video waarin onze collega’s Grianne en Marieke vertellen en laten zien hoe we dat doen.

Behandeling

Een vrijwilligster ontvangt u in de wachtruimte en vertelt u naar welke zaal u gaat. Op de afdeling komt prikken we eerst een infuus. Dit gebeurt meestal in uw hand of arm. De verpleegkundige op de afdeling geeft u uitleg over de medicijnen die u krijgt. Er zijn veel verschillende kuren, die allemaal in verschillende tijden inlopen. De duur van een kuur kan variëren van één uur tot meerdere dagen. Tijdens het inlopen van de kuur mag u de afdeling niet verlaten, wel mag u gewoon naar het toilet.

Tijdens de eerste behandeling mag u een familielid, kennis of vriend meenemen. Die kan bij u zijn tijdens de behandeling. Tijdens de vervolgkuren vragen wij u om alleen te komen.

Wie werken er

Tijdens uw verblijf op de Dagbehandeling Oncologie kunt u in contact komen met verschillende zorgverleners.

De oncoloog

De oncoloog is eindverantwoordelijk voor uw behandeling. Voorafgaand aan de behandeling worden er verschillende onderzoeken verricht. De oncoloog bespreekt met u de uitslagen en overlegt welke behandeling mogelijk is. Tijdens en na de behandeling blijft u onder controle van de oncoloog op de polikliniek.

De verpleegkundige

De verpleegkundige die u op de dagbehandeling begeleidt is een verpleegkundige die een opleiding heeft gevolgd om zich te specialiseren in de zorg voor patiënten met kanker. Deze verpleegkundige dient de chemotherapie toe, meestal in de vorm van een infuus, soms in de vorm van een injectie.

Nazorg

Het is mogelijk dat u thuis klachten krijgt van de behandeling. Doet zich iets ongewoons voor dat u niet vertrouwt, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Neem in ieder geval contact op bij:

  • Koorts (temperatuur boven 38,5 ºC)
  • Koude rillingen
  • Spontane blauwe plekken
  • Aanhoudend bloedverlies
  • Ernstige misselijkheid en/of braken
  • Aanhoudende diarree
  • Obstipatie (verstopping)
  • Toenemende pijn

Dit kan met de oncologieverpleegkundigen, te bereiken via T 088 753 24 63 op maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 16:30 uur. Bij dringende zaken buiten kantoortijden kunt bellen naar T 088 753 21 40. U hoeft geen contact op te nemen met uw huisarts of de huisartsenpost.

Ons team

Informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen

Patiënteninformatie
van deze afdeling