Traumatologie verpleegafdeling

Verpleegafdeling Traumatologie C3

De verpleegafdeling Traumatologie van Tergooi MC is er voor patiënten vanaf 18 jaar die een traumatisch ongeval hebben gehad. Dit zijn bijvoorbeeld jonge mensen die door een ongeluk één of meer botbreuken hebben opgelopen. Of het zijn bijvoorbeeld oudere mensen met een gebroken heup na een val.

Beweeg de cursor over het plaatje voor meer informatie.

Geriatrische traumapatiënt

Bent u 70 jaar of ouder en belandt u door een traumatisch ongeval op de spoedeisende hulp (SEH)? Dan krijgt u te maken met het Geriatric Emergency Medicine (GEM) team. In het GEM-team werken hoofdbehandelaar, geriatrie, apotheek en transferverpleegkundigen samen. Deze samenwerking is bedoeld om goed en snel de juiste diagnose vast te stellen. Zo verbeteren we de kwaliteit, veiligheid, doelmatigheid en effectiviteit van de acute zorg voor ouderen.

Bij een opname draagt het GEM-team de zorg over aan de klinisch geriater. Tijdens de opname is de klinisch geriater bij uw behandeling betrokken als medebehandelaar en adviseert over de behandeling. De behandeling richt zich op: zo snel mogelijk herstel en beperken van het risico op complicaties, zoals infecties of een delier.

https://youtu.be/e_MFmt5GYoo

 

Verblijf op de verpleegafdeling Traumatologie

Het Traumacentrum beschikt over één, twee- en vierpersoonskamers. U krijgt een eenpersoonskamers toegewezen als daar gegronde medische of verpleegkundige redenen voor zijn.

Graag informeren we u over een aantal andere belangrijke onderwerpen die van belang zijn bij uw opname.

Contactpersoon

 Volgens de Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO) mag de zorgverlener geen informatie over u aan derden verstrekken, ook niet aan directe familie. We vragen u één of twee contactpersonen op te geven. Aan deze contactpersoon verstrekken wij informatie over uw opname. 

Familiegesprek

Tijdens de opname willen wij u zo goed mogelijk informeren over uw gezondheid. Als u of uw contactpersoon naast de reguliere gesprekken een extra gesprek wilt hebben met de hoofdbehandelaar of arts-assistent, meld dit dan bij de verpleegkundige of de secretaresse van de afdeling. De hoofdbehandelaar is niet altijd aanwezig bij gesprekken met de arts-assistenten patiënt of familie. De hoofdbehandelaar is wel op de hoogte van de inhoud van het gesprek.

Wat neemt u mee bij opname?

Spullen die handig zijn tijdens de opname op de verpleegafdeling Traumatologie:

  • toiletspullen
  • gemakkelijke onder-, boven- en nachtkleding (inclusief ochtendjas)
  • goede schoenen en pantoffels met stroeve zool
  • bril, gehoorapparaat en batterijtjes
  • rolstoel, stok, rollator
  • eventueel herkenbare spullen van thuis
  • lijst van medicijnen die u gebruikt.

We adviseren u om geen waardevolle spullen en geld mee te nemen naar het ziekenhuis. De verpleging neemt geen geld of andere kostbaarheden in bewaring.

Telefoon, tv, maaltijden en andere zaken

Wilt u meer weten over het gebruik van de telefoon tijdens uw opname. Over de maaltijden, het oproepsysteem en de dagindeling? Of over de tv, internet, wifi, dagbladen en kranten? Lees hier meer informatie over uw verblijf in Tergooi.

Patiëntendossier

Als patiënt van Tergooi MC heeft u toegang tot Mijn Tergooi. Dit is een website die gekoppeld is aan het beveiligde Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het ziekenhuis. Via Mijn Tergooi kunt u onder andere uw afspraken bekijken, uitslagen inzien of informatiefolders bekijken die de arts of verpleegkundige aan u heeft toegewezen.

Bezoek

Kijk voor actuele bezoekuren op de website van Tergooi MC.

Op de verpleegafdeling Traumatologie zijn enkele uitzonderingen op de actuele bezoekregeling, bijvoorbeeld bij rooming-in en terminaal zieke patiënten. Bezoek buiten het bezoekuur gaat altijd in overleg met de verpleegkundige.

Ontslag en naar huis

Tijdens uw opname op de verpleegafdeling Traumatologie informeert de verpleegkundige u over het verloop en uw herstel. Daarnaast bespreekt de verpleegkundige de mogelijkheden van uw revalidatie na de opname. Samen met u zetten we op dag één de eerste revalidatiestappen. Ons doel is om u zo snel mogelijk weer op uw oude niveau te laten functioneren. Wij streven naar een ontslag naar huis of instelling binnen vier à vijf dagen. Ook dit doen we om u zo snel mogelijk aan uw revalidatie te laten beginnen.

Vervoer

Het vervoer naar huis of naar een andere instelling kan met eigen vervoer of met een (rolstoel)taxi. Samen met de verpleegkundige kijkt u hoe u het ziekenhuis verlaat. De kosten voor taxivervoer betaalt u zelf.

Lees meer over Naar huis en nazorg

Wie werken er op de verpleegafdeling Traumatologie?

Op de verpleegafdeling Traumatologie werken 3 specialismen nauw samen: traumachirurgie, orthopedie en geriatrie. Deze specialismen bundelen hun kennis en ervaring. Zo krijgt u de zorg die u nodig heeft. Ook krijgt u te maken met physician assistants en verpleegkundigen.

Physician assistant


De dagelijkse medische gang van zaken op de afdeling is in de handen van de physician assistant (PA) of de arts-assistent (zaalarts). De physician assistant of arts-assistent komt dagelijks bij u langs en werkt onder de verantwoordelijkheid van de specialisten die u behandelen. De verpleegkundige kan u meer informatie geven over uw hoofdbehandelaar.

Verpleegkundigen

 
De verpleegkundigen van Traumatologie regelen de dagelijkse gang van zaken op de afdeling. Zij werken samen met paramedische en ondersteunende diensten, zoals: fysiotherapie, diëtiek, logopedie, ergotherapie, transferverpleegkundigen, geestelijke verzorging en voedingsassistenten.

Ons team

Informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen

Patiënteninformatie
van deze afdeling

Cheque voor huiskamer Traumacentrum