polikliniek Dermatologie

Tergooi MC Clinics


Over de polikliniek Dermatologie

Op de polikliniek Dermatologie van Tergooi MC Clinics kunt u rekenen op professionele optimale zorg en een patiëntvriendelijke, persoonlijke benadering. Onze dermatologen zijn thuis in moderne dermatologische behandelmethoden. Samen met de physician assistants, doktersassistenten en dermatologieverpleegkundigen staan zij voor u klaar.

  

Als patiënt profiteert u van de ziekenhuisbrede samenwerking die wij hebben met andere medisch specialismen in Tergooi MC. Bijvoorbeeld op het gebied van huidkanker waarin wij samen met plastisch chirurgen, KNO-artsen, oncologisch chirurgen en pathologen werken aan de best mogelijke zorg. Daarnaast werken wij intensief samen met het UMC Utrecht en het Antoni van Leeuwenhoek.

Benieuwd hoe wij op onze afdeling voor u zorgen? In bovenstaande video vertellen physician assistant Dominique Klumper en dermatoloog Karen Maijer er meer over.

Samenwerking binnen Tergooi MC

Onze dermatologen werken nauw samen met andere medisch specialisten in Tergooi MC. Hierdoor kunnen we de behandelingen vaak optimaliseren.

Samenwerking met UMC Utrecht

De afdeling Dermatologie verzorgt sinds 2000 in samenwerking met het UMC Utrecht een deel van de medisch specialistische opleiding tot dermatoloog. Dit kan betekenen dat u in Tergooi MC een afspraak krijgt bij een arts in opleiding tot dermatoloog. Deze artsen in opleiding tot specialist werken altijd onder supervisie van een ervaren dermatoloog. Onze dermatologen bieden moderne medische zorg en een patiëntvriendelijke, persoonlijke benadering staat voorop. Ze werken nauw samen met andere medische specialisten. Hierdoor kunnen we de behandelingen optimaliseren. Daarnaast werken we intensief samen met UMC Utrecht.

Ons team

Preventie & zelfmanagement

Dermatoloog Rutger van der Waal legt uit waar je op moet letten als je de zon in gaat en waar je op moet letten bij het checken van je huid.

Waar moet je op letten als je de zon in gaat?

Een beetje zonlicht is goed voor iedereen. Ultraviolette stralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten. Pas op voor teveel zonlicht, want dat is schadelijk en kan verbranding van de huid geven. Lees er meer over op: Zonlicht en de huid – Verstandig omgaan met de zon

Is zelfonderzoek van de huid nodig?

Wist je dat huidkanker deels te voorkomen en vroeg te signaleren is? Daarom kan zelfonderzoek van de huid nuttig zijn. Lees er meer over op: Zelfonderzoek van de huid – Redenen en instructies voor huidonderzoek

Wat moet ik doen als ik een verdachte plek op mijn huid heb?

Als u een plekje niet vertrouwt, bijvoorbeeld omdat het nieuw ontstaat, jeukt, pijnlijk of rood is, is het advies uw huisarts hiervoor te raadplegen.

Hoe lang mag ik in de zon zitten?

Hoe lang je in de zon kan zitten hangt onder meer af van je huidtype, en hoe lichter je huidtype, met bijv. rossig of blond haar, des te korter kan je in de zon zitten. Daarnaast is ook de zonkracht ofwel de uv-index een belangrijke factor. Veel weer apps geven hier waarschuwingen over. Het KNMI geeft dagelijks een verwachting van de zonkracht. Meer informatie hierover vindt u op de website van het KNMI.

Onze wachttijden

Afdeling of Polikliniek

Wachttijd in dagen

Dermatologie

30

Behandelingen

Wachttijd in dagen

Behandeling spataderen – endovasculair

45

Mohs chirurgie

36

Afhankelijk van uw klachten of aandoening kan de wachttijd per patiënt verschillen. Meer over wachttijden.

Update: 03-12-2024

Informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen

Patiënteninformatie
van deze afdeling

‘Een goed luisterend oor en zorgvuldig behandelplan met ruimte voor persoonlijke aandacht.’

Cijfer:

10
.0