Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers

Bent u huisarts, specialist ouderen geneeskunde (SOG), fysiotherapeut, verloskundige, tandarts of een andere verwijzer? Lees hier alle informatie die u nodig heeft. Behoefte aan telefonisch contact? Op de contactpagina vindt u alle telefoonnummers. Voor collegiaal overleg raadpleegt u de Telefoonkaart voor Huisartsen.

Wijzigingen doorgeven?

Wilt u wijzigingen in uw praktijk doorgeven, zoals een nieuwe of vertrokken huisarts of wijziging in adres, praktijknaam of telefoonnummer? Of heeft u een verkeerd EDIFACT-bericht ontvangen?

Zorgt u er eerst voor dat uw NAW gegevens goed staan genoteerd bij Vektis. Aanpassen van uw gegevens in Vektis duurt ongeveer drie weken. Het ziekenhuisinformatiesysteem (HIX) haalt uw gewijzigde gegevens op uit Vektis. Omdat hier enige tijd overheen kan gaan, is het óók noodzakelijk om uw wijzigingen via een e-mail aan Tergooi MC door te geven.

Zorgverlenersportaal

Via het Zorgverlenersportaal van Tergooi MC heeft u als huisarts of SOG van Amaris toegang tot het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) van uw patiënten en kunt u hun medische Tergooi MC gegevens inzien. Deze is voor zowel Apple als Windows gebruikers te gebruiken.

Inloggen Zorgverlenersportaal

Hoe maak ik gebruik van het zorgverlenersportaal?

Hiervoor moet u aan 4 voorwaarden voldoen:

  1. Op uw PC, Mac of netwerk moet de ZORG-ID-‘applet’ zijn geïnstalleerd.
  2. Uw patiënt heeft u toestemming gegeven zijn/haar dossier te raadplegen. Uw patiënt kan dit doen bij de inschrijfbalie en bij de poli’s in Tergooi MC of door in te loggen op Mijn Tergooi (het patiëntenportaal) en daar toestemming verlenen.
  3. Als huisarts of SOG van Amaris  moet u een account hebben voor het Zorgverlenersportaal óf inloggen vanaf de Huisartsenpost Hilversum. U logt in met uw Uzi-pas.
  4. Alleen SOG’s van Amaris hebben op dit moment toegang. De patiënt moet dan via het transferbureau zijn uitgeplaatst.

In de Instructie zorgverlenersportaal leest u stap voor stap hoe u het portaal gebruikt.

Nog geen account? Download het aanvraagformulier

Vul dan de Aanvraag toegang Zorgverlenersportaal en eventueel het Machtigingsformulier Zorgverlenersportaal voor collega in en mail deze naar ons.
Voor vragen kunt u ons ook mailen.

Vraag patiënten om toestemming

Wij stellen het op prijs als u uw patiënten ook vraagt om toestemming te verlenen. Hiervoor stellen wij folders, flyers, posters en een slide voor uw wachtkamerschermen beschikbaar.
Mail ons om deze aan te vragen.

Gespecialiseerde poli’s en centra

U kunt naar Tergooi MC veilig digitaal verwijzen via ZorgDomein. Lees hier over het gebruik van ZorgDomein. Tergooi MC heeft een aantal gespecialiseerde poli’s en centra voor patiënten met een specifieke zorgvraag. Bijvoorbeeld:

Benieuwd naar al onze afdelingen? Bekijk dan het overzicht van onze Afdelingen en Poliklinieken. Per afdeling vindt u hier de actuele toegangstijden. Of bekijk het volledige overzicht van onze toegangstijden.

Diagnostiek

Voor het aanvragen van diagnostiek gebruikt u bij voorkeur Zorgdomein. Ook papieren formulieren, volgens LESA ingericht nemen wij in behandeling. Deze bestelt u bij het MCC Gooi en Vechtstreek. Het is belangrijk dat uw patiënten op de afnamelocatie altijd een print van de zorgdomeinaanvraag of een ingevuld labformulier bij zich hebben. Voor informatie over de diagnostiek kunt u terecht in de eLabgids.

Voor routinediagnostiek geldt dat wij ongeveer 95% de uitslagen dezelfde dag rapporteren. Bijzondere onderzoeken bepalen wij vaak groepsgewijs, deels in eigen beheer en deels verzonden naar collega-laboratoria. Hierbij kan de doorlooptijd variëren van enkele dagen tot weken.

Centraal Bacteriologisch en Serologisch Laboratorium

Informatie over het Centraal Bacteriologisch en Serologisch Laboratorium van Tergooi MC leest u op deze aparte website. Hier vindt u praktische informatie met betrekking tot het inzenden van materiaal en de onderzoeken die wij voor u verrichten.

Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium

Het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) is er voor medisch laboratorium-onderzoek van bloed en andere lichaamsvochten. Voor informatie over bereikbaarheid, service en afspraken en inhoudelijke informatie zoals de doorbellijst, ga naar KCHL voor verwijzers.

Ga naar KCHL voor verwijzers

Pathologie

De afdeling Pathologie verzorgt de pathologie voor Tergooi MC locatie Hilversum, DC klinieken en huisartsen in de regio. Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 753 2008. Uitslagen van histologisch en cytologisch onderzoek zijn gemiddeld in 5 werkdagen beschikbaar, mammapuncties gemiddeld binnen 2 werkdagen en cervixcytologie duurt gemiddeld 10 werkdagen.

Ga naar Pathologie voor verwijzers

Diagnosestudio

In de Diagnosestudio kunnen uw patiënten terecht voor eerstelijns diagnostiek, zoals:

Ga naar de Diagnosestudio

Verloskundigen

Wij bieden zwangere vrouwen die gaan bevallen mooie en comfortabele kraamsuites met veel privacy binnen de veilige omgeving van het ziekenhuis.  Hieronder lees je hoe een en ander praktisch geregeld is.

Hoe ziet de afdeling eruit?
Van de verloskamers hebben er vijf een bevalbad. Ook zijn er twee observatiekamers die als verloskamers ingezet kunnen worden en een eigen spoedeisende hulp. De bevalbaden zijn rond en met een trapje kun je er makkelijk in en uit. Als zorgverlener kun je er aan alle kanten omheen lopen. Tegenover de verloskamers ligt het OK-complex.

Aan de ene kant van bouwdeel C1 is de kraamafdeling en aan de andere kant verloskunde en de spoedeisende vrouwenhulp. Vrouwen met spoedklachten worden hier gezien en verzorgd en daarna opgenomen op een van de afdelingen, of ze gaan naar huis. De hele triage vindt dus op C1 plaats.

• C1.1 Spoedzorg Gynaecologie en Verloskunde
• C1.2 Afdeling kraam/zwangeren
• C2. Neonatologie

Werkwijze
Er is geen scheiding van moeder en kind. De moeder, haar kind en partner verblijven na de bevalling in een eigen kraamsuite op de afdeling Geboortezorg (C1). Er zijn de neosuites op de Kinderafdeling (C2). Straks kan één van beide ouders bij hun zieke baby ‘inroomen’. Bij de kraamsuite kan het kind inroomen bij de moeder, bijvoorbeeld na een keizersnede.

Wat betekent dit voor jullie cliënten?
Zwangere vrouwen die in het ziekenhuis gaan bevallen doen dat in een prachtige, lichte en nieuwe omgeving met veel comfort en privacy. Vrouwen die zich voor een poliklinische bevalling melden zich bij de hoofdingang . Daar worden ze opgehaald en naar C1 gebracht. Meer informatie over bevallen in het ziekenhuis.

Parkeren bij het nieuwe ziekenhuis
Het parkeerbeleid in de nieuwbouw is aangepast en de SEH in Hilversum is anders ingericht dan nu het geval is. De snelste en eenvoudigste route naar C1 is als je in de parkeergarage parkeert en via hoofdingang de lift neemt.

Categorie acute nood: SEH

  • Parallelle actie;
  • Barende met persdrang;
  • Patiënten die binnenkomen met de ambulance;
  • Patiënten die vanwege nood met eigen 1e lijns verloskundigen komen:
    • Parkeren bij de SEH.
    • Dienstdoend team verloskunde staat daar klaar voor de opvang en triage.

Categorie niet-acute nood zwangere/barende/kraamvrouw: parkeergarage

  • Zwangere waarbij de bevalling begonnen is;
  • (Spoed)consulten die niet vallen onder het protocol ‘parallelle actie’;
  • Electieve zorg en consulten:
    • Parkeren in de garage (onderste 3 verdiepingen) voor patiënten en verloskundigen.
    • Er zijn hiervoor geen ‘vaste plekken’ gereserveerd.
    • Via hoofdingang met lift naar C1.
    • Rolstoelen staan bij hoofdingang.
    • 24/7 mogelijk (na 22.00 uur nachtportier bij hoofdingang aanwezig).
    • In uitzonderlijke gevallen kan er gebruik worden gemaakt van de ‘kiss en ride- plekken’ direct vóór de hoofdingang en moet de auto later worden verzet.
    • Afspraken mbt uitrijden voor 1e lijns verloskundigen volgen.

Bereikbaarheid
Ons adres is Laan van Tergooi 2, 1212 VG Hilversum. Voor de ingang Spoedzorg, volg de bebording op het terrein. De afdeling Geboortezorg blijft bereikbaar onder dezelfde telefoonnummers mbt spoedlijn en consultenlijn.

Praktische informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Joyce Broodwinner via .

Psychiatrie opname

Overweegt u als behandelaar om uw patiënt te verwijzen voor opname op onze afdeling Psychiatrie? Lees alle informatie over verwijzing en acute opname op Psychiatrie voor verwijzers.

Trombosedienst

De Trombosedienst voor het Gooi is vanaf 01-01-2022 samengegaan met Tergooi MC. Wilt u patiënten aanmelden of een ingreep melden? Lees dan alle informatie op de pagina van de trombosedienst.

Uitslagen

Huisartsen kunnen uitslagen ook inzien via ons Zorgverlenersportaal. Uitslagen worden altijd direct beschikbaar gesteld via dit portaal. Uw patiënt moet u dan wel toestemming gegeven zijn/haar dossier te raadplegen. Via het patiëntenportaal Mijn Tergooi kunnen patiënten ook zelf alle uitslagen bekijken. Deze worden zowel voor huisartsen of patiënten altijd beschikbaar gesteld op het moment dat de uitslag bekend is. Houdt u hier rekening mee bij het aanvragen van diagnostiek.

MCC Gooi en Vechtstreek

Het Medisch Coördinerend Centrum (MCC) Gooi en Vechtstreek is een samenwerkingsverband tussen huisartsen van GHO-GO en medisch specialisten van Tergooi MC. Op de website van het MCC Gooi en Vechtstreek kunnen huisartsen terecht voor:

Gebruik ook de MCC app. Deze downloadt u via de Google Play store of de Appstore.

Ga naar de website