Onderzoeksprogramma regulier (Geheugenpoli)
Verschillende specialisten onderzoeken u op de Geheugenpoli. Bijvoorbeeld de geriater en neuroloog. Zij doen onder meer geheugentesten, bloedonderzoek en maken een CT-scan van de hersenen.
Voorbereiding
Meenemen naar uw afspraak
- Overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit noemen we een actueel medicatie-overzicht. Dit krijgt u gratis bij uw apotheek.
- Een begeleider die goed op de hoogte is van uw situatie. Dit kan een familielid zijn of iemand die u goed kent.
- Een hoorapparaat of (lees)bril, als u die gebruikt.
- De vragenlijsten die we u gestuurd hebben. U kunt die zelf invullen of samen met uw partner of ander familielid.
- Een boek, handwerkje of laptop voor als u moet wachten.
- Trek kleding aan die fijn zit.
Onderzoek
Problemen met het geheugen kunnen door veel dingen komen. Het kan bij uw leeftijd horen. Maar ook een ziekte kan zorgen dat uw geheugen minder is. In het onderzoeksprogramma doen we verschillende onderzoeken om te kijken welke klachten u heeft. En wat voor uw klachten zorgt. De onderzoeken zijn niet per se in deze volgorde.
Onderzoek door neuroloog en geriater
Bloedonderzoek
CT-scan van de hersenen
Geheugenonderzoek
Een medewerker van de afdeling Medische Psychologie doet de test. Heeft u een leesbril of gehoorapparaat? Neem die dan mee naar de Geheugenpoli. Het onderzoek is op de afdeling zelf en duurt ongeveer 1 uur.
Gesprek tussen arts en uw begeleider
Samen met de andere onderzoeken geeft dit gesprek belangrijke informatie over welke problemen u heeft. En hoe erg ze zijn. Ook geeft dit inzicht in de zorg die u misschien nodig heeft.
Na het onderzoek
De uitslag
Als alle onderzoeken klaar zijn, bespreken de specialisten de uitslagen van dat moment. U bent daar zelf niet bij. U maakt een afspraak om een week later terug te komen op de polikliniek Geriatrie. Dan bespreekt u de uitslagen die op dat moment bekend zijn en wat dat betekent met de uw specialist. We geven dan ook adviezen voor behandeling of begeleiding.
Soms is het nodig nog extra onderzoek te doen. Dat overleggen we dan met u. De uitslag van het hele onderzoek sturen we ook naar uw huisarts. Samen met ons advies over de zorg die in de toekomst nodig is.