Incontinentie bij vrouwen

Incontinentie bij vrouwen

U heeft een afspraak bij de polikliniek Urologie omdat u zonder dat u dat wilt urine verliest. Bij de polikliniek gaan we uw klachten verder onderzoeken. Voor uw afspraak is het belangrijk dat u zich goed voorbereid.

 

Ongewild urine verliezen, noemen we incontinentie. Incontinentie kennen we in verschillende vormen. Het kan zijn dat u opeens heel nodig moet plassen en niet op tijd bij de wc bent. Of dat u urine verliest bij bukken, tillen of hoesten. Verliest u urine en heeft u ook gynaecologische klachten? Dan kan de huisarts u verwijzen naar onze Bekkenbodemzorg.

Voorbereiding

Voor uw afspraak op de polikliniek vragen we u om een aantal vragenlijsten in te vullen:

Ook vragen we u voor uw bezoek urine en bloed in te leveren voor verder onderzoek.

Onderzoek

Plastest

Tijdens uw afspraak op de polikliniek doen we eerst een plastest. Bij een plastest onderzoeken we de urinestraal. U plast daarvoor op een speciale wc die aan een meetapparaat vastzit. Daarna kijken we met een echo of er urine is achtergebleven in de blaas. We noemen dit onderzoek ook wel een uroflowmetrie.

Kijkonderzoek van de blaas

Tijdens uw afspraak doen we ook een cystoscopie. We bekijken met dit onderzoek de bekkenbodem en de binnenkant van de blaas. We brengen daarvoor via de plasbuis een camera in de blaas. Zo kunnen we de binnenkant van de plasbuis en blaas heel precies bekijken.

Na het onderzoek

De uitslag

Na de onderzoeken hoort u meteen de uitslag. De uroloog bespreekt met u wat we hebben gevonden en wat kan qua behandeling.

Contact

Onze wachttijden

Behandelingen

Wachttijd in dagen

Gynaecologie

Operatie stressincontinentie vrouw

35

Afhankelijk van uw klachten of aandoening kan de wachttijd per patiënt verschillen. Meer over wachttijden.

Update: 07-01-2025