Telemetrie

Hartritme meten en bewaken

Telemetrie

Met telemetrie meten we de activiteit van uw hart als u bij ons op de verpleegafdeling ligt. Zo kunnen we onderzoeken of u last heeft van bijvoorbeeld een hartritmestoornis.

Onderzoek

  • Voor het onderzoek krijgt u plakkers (elektroden) op de huid. Die geven een elektrisch signaal door aan een monitor. Een verpleegkundige bewaakt de monitor.
  • Ziet de verpleegkundige van de hartbewaking een verandering op de monitor? Dan neemt hij of zij contact op met een verpleegkundige van de verpleegafdeling Cardiologie. Die komt bij u en vraagt hoe het met u gaat.
  • We vervangen de plakkers (elektroden) regelmatig. Anders kan uw huid gaan irriteren.
  • De cardioloog bepaalt wanneer de telemetrie kan stoppen.

Bij nood of pijn

  • De monitor meet geen pijn. Krijgt u last van pijn op de borst? Laat dit dan weten bij de verpleging.
  • In geval van nood kunt u een alarmknop indrukken. Kunt u daar niet bijkomen? Dan heeft het kastje van de telemetrie een rood belletje. Dit signaal gaat naar de verpleegkundige van de hartbewaking. Die neemt contact op met uw verpleegkundige.

Regels

Om het onderzoek goed te laten verlopen, zijn er een aantal regels:

Op afdeling blijven

Om de meting goed te kunnen doen, moet u op de plekken blijven waar de antennes het signaal goed kunnen ontvangen. Dat is alleen op de verpleegafdeling Cardiologie A3 en de Hartbewaking.

Naar de wc

U mag alleen op de afdeling naar de wc. De deur mag niet op slot. Zo kunnen we bij hartritmestoornissen snel bij u komen. U kunt het bordje bij de wc op ‘bezet’ schuiven.

Douchen of wassen

Overleg met de verpleegkundige als u wilt douchen. Of dat kan, ligt aan wat de meting daarvoor heeft laten zien. Om te douchen krijgt u een grijs draagtasje mee. Die kunt u aan een haak in de douche hangen. Het tasje is spatwaterdicht. Als u zich aan de wastafel wast, moet de telemetrie aan blijven.

Contact