Virtual Fracture Care app

Virtual Fracture Care

U bent op de Spoedeisende Hulp behandeld voor uw letsel. Uw behandelaar heeft u behandeld met een brace of drukverband en uitleg gekregen over uw herstel. Voor uw letsel is een vervolgbehandeling op de polikliniek of gipskamer doorgaans niet nodig. U kunt thuis werken aan uw herstel, met ondersteuning van de app Virtual Fracture Care (VFC).

Tergooi MC maakt gebruik van de app Virtual Fracture Care (voor Android en Apple), ontwikkeld door het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). In deze app vindt u alle informatie over uw letsel, oefeningen en herstel. De folder voor uw letsel kunt u onderaan deze pagina vinden. Met deze nieuwe werkwijze krijgt u meer regie over uw eigen herstel.

Download de app Virtual Fracture Care

Download de app op uw mobiele telefoon (Android of Apple).

  • Scan onderstaande QR code met uw camera op uw mobiele telefoon. U wordt doorverwezen naar uw app store.
    Of zoek de app in je store onder de naam ‘Virtual Fracture Care’
  • Selecteer Tergooi MC ziekenhuis en start met het gebruiken van de app. De informatie in de app wordt door specialisten samengesteld en continu geactualiseerd.

qr code virtual fracture app

Virtual Fracture Care

De Virtual Fracture Care methode vindt zijn oorsprong in Glasgow. In 2011 is hier gestart met een vergelijkbaar behandelproces, waarna veel ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk volgden. De selectie van de elf letsels is voornamelijk gebaseerd op studies van deze ziekenhuizen. Hierin wordt gesteld dat patiënten met deze letsels een gunstige behandeluitkomst hebben met vroegtijdige behandeling, zonder poliklinische of radiologische nacontrole. OLVG heeft de resultaten van VFC in 2020 gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Hieruit blijkt dat er een vergelijkbare patiënttevredenheid was en geen verschuiving van zorg naar de eerste lijn. Dat maakt VFC een veilig alternatief voor de traditionele behandeling met poliklinische controles. De werkwijze wordt binnen Tergooi MC breed gedragen door de Spoedeisende Hulp, Chirurgie, Orthopedie en gipsverbandmeesters.

Lees meer

Brace om voet

Patiënteninformatie

Schouder en bovenarm

Sleutelbeenbreuk kinderen

Elleboog

Gebroken radiuskop of radiushals

Onderarm en pols

Greenstickbreuk bij kinderen
Torus breuk bij kinderen

Hand en vingers

Gebroken 5e middenhandsbeentje
Malletvinger (hamervinger)

Onderbeen en enkel

Weber A/avulsie bij enkelbandletsel
Spaakverwonding
Enkel verzwikt (verstuikte enkel)

Voet en tenen

Gebroken grote teen
Gebroken 5e middenvoetsbeentje
Gebroken teen (niet grote teen)

Contact

Heeft u vragen? Bel de Breuklijn 088 – 753 39 88
Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-11:00

Betrokken afdelingen