Spoedeisende hulp (SEH): waar wacht ik eigenlijk op?
Voor de meeste mensen is een bezoek aan de SEH ongepland en ongewild. Wachten is dan heel vervelend. Wij hebben daar alle begrip voor en brengen u op de hoogte van onze werkwijze.
Triage
Nadat u zich heeft ingeschreven, neemt u plaats in de wachtkamer. Van daaruit wordt u door een gespecialiseerd verpleegkundige getrieerd. Dit wil zeggen dat deze verpleegkundige u vragen stelt over uw klachten, metingen doet en via een vast protocol bepaalt wat de medische urgentie van uw klachten is. Ook kan deze verpleegkundige u pijnstilling geven, bloed prikken of een foto aanvragen. Dit alles gebeurt om de patiëntenstroom zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen en het wachten voor u zo kort en comfortabel mogelijk te maken.
Waarom wachten?
Als u aan de beurt bent, wordt u meegenomen naar een behandelkamer, daar komt de arts bij u. Op de spoedeisende hulp werken artsen van diverse disciplines en specialismen: specialisten, arts-assistenten en coassistenten. Ook daardoor kan het voorkomen dat iemand die later binnenkomt toch eerder geholpen wordt. Onze artsen behandelen meerdere patiënten tegelijk en hebben in het ziekenhuis ook patiënten liggen waar zij verantwoordelijk voor zijn.
Aanvullend onderzoek
De arts kan aanvullend onderzoek nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een echo, een CT-scan of uitgebreider laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken kosten tijd: laboratoriumuitslagen duren gemiddeld een uur, evenals de uitslag van een echo, röntgenfoto of CT-scan. Soms is het nodig om een arts van een ander specialisme te consulteren. Ook dat vergt tijd. Op de spoedeisende hulp is het heel moeilijk in te schatten hoe lang uw bezoek/behandeling duurt. Er kan immers ieder moment weer een spoedgeval binnenkomen.
Als u nog vragen heeft, kunt u die natuurlijk altijd stellen aan een van onze medewerkers van de spoedeisende hulp.